LofT: Kijken met andere ogen


September 2008

“THE DREAM CONTINUES, UNTIL WE WAKE UP.”

LofT is multimediaal, multicultureel edutainment, gebaseerd op kennis op het gebied van spiritualiteit, wijsbegeerte en de moderne wetenschap. Op een vrolijke manier wordt het publiek educatief ge-entertained. Een vorm van theater zoals het oorspronkelijk bedoeld was: het publiek op een onderhoudende manier een spiegel voorhouden.

LofT: kijken met andere ogen (LofT) is bedoeld voor de nieuwsgierige mens, die wil weten wie hij is, waarom hij hier is en hoe hij zijn leven op een plezierige manier kan leiden zonder eraan te hoeven lijden. Ongeacht wat hem overkomt.

LofT is een monoloog waarin een vrouw een bewustzijnsproces ondergaat, waarin zij de oorzaak ont-dekt van alle conflicten in haar leven.

De vrouw is op zoek naar dat ene, dat antwoord geeft op al haar vragen.

Alleen door een zogenaamde helicopterview (LofT) in te nemen, is zij in staat het geheel te overzien, waardoor alle puzzelstukjes op een humorvolle manier in elkaar vallen.

Uiteindelijk ziet zij de schaduwkant van het leven voor wat het is: een schaduw van zichzelf. Ze blijkt zelf het licht te zijn dat de schaduw veroorzaakt. De omkering is altijd waar!

Het bewustzijnsproces dat zich in de hersenen van de vrouw voltrekt, wordt tegelijkertijd op een scherm visueel gemaakt. Hierdoor krijgt het publiek de gelegenheid de reis van de vrouw samen met haar mee te maken en het antwoord op eigen vragen te ont-dekken.

Tekst en spel: Jhanna Houweling

Medewerking en regieadvies: Ellen van Rossum en Roelant Radier

Visuele Vormgeving: Monique Beulink

Editing en motion design: Editcompany: Maarten Butter en Erik Lieshout
Audionabewerking: Fast4Ward Productions: Franck Veerhuis

Decor: Aidan Radier
Kostuum: Dorine van IJsseldijk
Techniek: Wouter van Gemmert
Lichtontwerp: Marcel Pohlkamp

Terug naar overzicht >>

Error