HHH - Terug van ver heen.

door Elisabeth Bas 

Speeldata

Augustus/september 2013
In deze nieuwe editie van HHH(niet om te lachen) kijken de vriendinnen Heikelien, Hanneloes en Hilligje terug op hun lange reis door het buitenland, gemaakt ter gelegenheid van hun vriendschapsjubileum. Ze nemen hun herinneringen mee terug naar hun geboortegrond; het gebied rond De Hooimijt in Vlaardingen. Daar, als vanouds aan de keukentafel, likken ze hun wonden, want vakantie is niet om te lachen!
 

Zuidbuurt 30 is een boerderij die op de monumentenlijst staat, al wonen er geen boeren meer, maar kunstenaars. Je ziet er groen tot aan de horizon, waar in blauwe vertetinten gigantische havenkranen een futuristische draai geven aan het uitzicht. Meer naar rechts maakt een oprukkende nieuwbouwwijk een eind aan het gevoel van oneindigheid. Kortom, de Zuidbuurt is een klein groen hartje binnen Het Groene Hart.Elisabeth Bas onderzoekt hoe dit hartje klopt. Van Google Earth tot vingercamera, via figuurlijke en letterlijke projecties, spelend met de hier nog aanwezige tegenstellingen tussen stad en platteland, zoomen de hier opgegroeide boerendochters Hanne, Hilligje en Heikelien in op een aantal aspecten van deze biotoop. En nemen er met hun ‘verstadste’ ogen ook weer afstand van.


Elisabeth Bas is:

Ellen van Rossum, actrice:Speelde bij diverse gezelschappen (o.a. Alex d’Electrique, Branoulprodukties, Theaterhuis Alba, Lokatietheater DRANG) uiteenlopende rollen (o.a. Medea, Calamity Jane, Emily Bronte) Daarnaast is ze regie-assistent, souffleur en trainingsactrice.

Sylvia de Boer, schrijfster/beeldend kunstenares: Schrijft kinderboeken, scenes en liedjes voor Sesamstraat, theaterteksten (volwassenen en kindertheater) schildert (figuratief en abstract) jaren ’80 en ’90: décorontwerpen

Lique van Gerven, video, productie en techniek: Tevens productieleidster en technica bij Productiehuis Rotterdamse Schouwburg

www.elisabethbas.nl

 

 

Terug naar overzicht >>

Error